En vanlig dag

Brödet flög in i munnen på henne

Mycket kan hända en helt vanlig dag.

Start med samtal med Allente, förutvarande Viasat. Har bytt till dem men det fungerade inte. Utan nät när det var planerat jobb hemma på kontoret. Ringde, väntade i 45 minuter, ifrågasatte och fick luren i örat. Handläggaren har en tid kvar innan upplysning! Fick ett mess där Allente efterlyste hur jag upplevde samtalet. Tyvärr så kände jag mig manad att berätta att säljaren slängt luren i örat på mig. Kanske kan det hjälpa till i deras rekryteringsprocess…

Hämtade mamma och pappa på sjukhuset efter undersökning. Passerade frisören så pappa kunde bli så stilig som han faktiskt är när man ser hur han ser ut utan långt hår. För stilig det är han min far! Liksom min vackra mor. Har fånigt vackra föräldrar trots att de närmar sig nittio år båda två. Jag är oerhört lyckligt lottad över att själv på ålderns höst få hänga med dem så mycket som jag gör.

De liksom bara finns och är snälla och så där inspirerande som bara fria i tanken-människor kan vara.

Vi satt och åt te och rostat bröd framemot kvällen. Nybakat bröd med gott pålägg. Bröd i rosten och när det var färdigt så gör bröd i rosten som bröd i rosten ska göra. Fast med liiite större emfas. Det liksom hoppar upp i luften och far i en båge och vänder neråt lagom för att dyka upp i munnen på en glatt överraskad Lyra som i ett raskt skutt formligen slukar det som landat i hennes mun. Vem kan låta bli att skratta åt en sådan syn???

Allas vår Leif sitter tålmodigt på golvet med mig och med ett under av pedagogik berättar för mig hur jag delar skrivbord med en dator, en projektor och en skrivare. Sladdar, manicker, kaffe och Digestive och mor och far och en extremt kärvänlig hund i ett fint litet kitt.

Och före allt detta träffade jag en man ute i skogen med kära hunden som jag råkade i samtal med. Där flöt en timme i mycket trevlig och lärorik samvaro. Lärde mig hur en kortstötande vaktel arbetar och hur man skjuter på hagelbanan. Blir spännande när jag ska praktisera detta framemot våren.

Avslutade dagen hemma framför brasan. Lite kallt hemmavid efter en dag utan eldning såsom det blir när ingen föder brasan. Men herre jesus vilket litet problem i den stora världen. Min mamma satt på isigt utedass när hon var ung.

Lång dag möter kvällning och ordet i dag är återigen tacksamhet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: