Jag kan varmt rekommendera denna fantastiska meditation

När morgonljuset kommer – tona in dagen och dess möjligheter, kliv ut i världen med ett leende på läpparna:

Sa Ta Na Ma – Kirtan Kriya
En meditation som enligt det yogiska synsättet skapar fullständig mental balans i sinnet. Den förändrar polariteten i kroppens elektriska fält på ett sätt som stärker och balanserar det elektromagnetiska fältet runt kroppen. Kirtan Kriya sägs verka helande på känslomässiga sår. För kvinnor speciellt kraftfull då den hindrar psyket från att attraheras av negativa möten och negativa relationer.

Gör så här
Sitt med rak rygg och sträckt nacke, slutna ögon med fokus i 3:e ögat (mitt mellan ögonbrynen). Dina händer vilar mjukt mot knän eller lår. Upprepa enligt nedan instruktioner mantrat: SA – TA – NA – MA under 31 min.
  På SA pressar du tummen mot pekfingrets topp. På TA pressar du tummen mot långfingrets topp. På NA pressar du tummen mot ringfingrets topp. På MA pressar du tummen mot lillfingrets topp.

Upprepa denna cykel om och om igen. Mantrat upprepas högt under fem minuter, fem minuter viskande och sedan tyst under tio minuter. Om du under den tysta fasen upptäcker att tankarna börjar vandra, återgå då för en kort stund tillbaka till viskandet, vidare tillbaka till högt, ner i viskande och sedan tillbaka in i tystnaden igen. Om det behövs för att fokusera sinnet kan detta upprepas flera gånger under den tysta fasen. Efter tio tysta minuter viskas mantrat åter under fem minuter och slutligen högt under ytterligare fem minuter. Varje gång du trycker tummen mot ett av de andra fingrarna så förseglas i ditt medvetande den specifika effekten det aktuella fingret står för. Som avslutning låter du ljudet vibrera i kroppen under en minut – tyst. Fortsätt trycka tummarna mot de olika fingrarna även under denna sista minut. Totalt tar detta 31 minuter.

 SA TA NA MA är kärnformen av mantrat SAT NAM (jag är sann) ett av kundaliniyogans vanligast förekommande mantra. SA TA NA MA står för skapelsecykelns, återfödelsens eviga kretslopp. Från oändligheten kommer livet och individens existens. Ur livet kommer döden, förändringen. Ur döden kommer medvetandets återfödelse in i oändlighetens glädje, och ur oändlighetens medkänsla återuppstår livet än en gång.Att vi upprepar mantrat högt, viskande och tyst är för att förankra meditationens effekter på alla nivåer inom oss själva. Enligt yogan har medvetandet tre olika språk:

 FÖR ATT AVSLUTA MEDITATIONEN:

Andas in och sträck upp armarna rakt upp i luften. Andas ut. Andas in och vrid överkroppen åt vänster med sträckta armar. Andas ut rakt fram. Andas in och vrid åt höger. Andas ut rakt fram. Skaka händerna kraftfullt en stund över huvudet. Sänk armarna tillbaka ner och sitt en stund i tystnad innan du går tillbaka ut i vardagen igen.

2 svar till “Jag kan varmt rekommendera denna fantastiska meditation”

  1. […] är underbart just nu. Stor skillnad mot bara en vecka sedan. Det kan ha att göra med den nya meditationen jag gör. Den sägs göra underverk och vara speciellt bra för kvinnor. Det besvärliga är att […]

  2. […] mig inom tidsrekommendationerna) och så att jag hinner med en meditation. Lurar på att köra SaTaNaMa ändå. Den är bra. På pappret har jag kortat passet till 46 minuter. Meditationen är på elva […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: