Jag älskar… (Alltså finns jag :)….

när jag får kommentarer till det jag skrivit. Ofta är det via mail, sms eller telefon. Rätt sällan är det direkt här i bloggen.

Det är inte så att jag tangerar Carl Bildts kommentarstatistik. Han ligger på i genomsnitt mellan 5 och 70 per dag. Men visst vore det kul att få responsen här och inte på Facebok eller någon annanstans. Maillådan kan gå varm ibland.

Är lite imponerad av Calle Bildt. Oerhört begåvat och insiktsfullt, kunnigt och seriöst, med en envis och enträgen aldrig upphörande kontinuerlitet, skriver han varje dag.

Han har rapporterat sedan februari 2005!

Han var först bland våra politiker.

Vete sjutton om han fortfaranade inte är den ende 🙂

Han imponerar på mig med sin enträgna målmedvetenhet.

Jag delar inte alltid hans åsikter men jag kan dö för hans rätt att få framföra den.  (Det var ju inte Voltaire som myntade detta. Det har vi ju kommit överens om i ett tidigare inlägg).

Vi har några bloggare som jag följer rätt kontinuerligt.

Min högste chef  Micke (Michael) Wolf bloggar med personalen varje dag (på engelska). Han skriver nästan alltid själv och när han inte gör det så är det klart och tydligt inbjudet.

President Obama bloggar. Kanske inte själv men ändå. Han vann valet på grund av att han insåg webbens betydelse.

Är inte på samma planhalva som dessa giganter men jag inser och känner webbens betydelse för oss.

Jag tror att internet kommer att vara det som utvecklar demokratin över världen. Med hjälp av sådana som Bill Gates och hans fru som öser små mikrodatorer över de sämre lottade länderna och dess kvinnor och Percy Barnevik och hans engagemang i till exempel Indien så kommer medvetenhetsgraden, utbildningsgraden och insiktsgraden ständigt att öka.

Nätet har kommit för att stanna och jag tror att det är vår räddning i världen.

Nästa steg är att inse att nätet, all information, tryckfriheten och lättillgänglighet ställer krav på ökad medvetenhet och ökad kunskap om källkritik. Men den utbildningsverksamheten kanske vi kan föra via nätet. Då blir den tillgänglig och gratis för alla och envar.

Och då kanske fler får förståelse för att ALLT som skrivs, skrivs av  människor. Och ALLA människor har sitt bagage och sitt förflutna.  Det vill säga det som är sant är bara sant för den som väljer just den sanningen.
Det finns alltid flera sätt att se på saker och ting. Det finns bara en sanning och det är den just ”jag” väljer. Eller också finns det inga sanningar???

Men det fina i kråksången är att på nätet kommer ALLA ”sanningar” fram.

Det enda vi behöver göra är att utveckla vår intuition och vår klokskap vad gäller sortering.  Det är faktiskt det enda vi behöver göra.

Och min intuition säger mig att jag gärna vill bli behandlad med respekt och då behöver jag behandla dig med samma respekt. Oavsett vilka sanningar du valt att ta till dig.

Men jag kan försöka få dig att välja andra vägar och andra sanningar om jag tycker ditt sätt att se på saken inte stämmer med mitt sätt att se på saken.

Så därför tänker jag läsa igenom Sverigedemokraternas hemsida för att ta saklig ställning.

Det blåa har jag skrivit!

Jag får en lätt obehaglig känsla när jag läser deras webb. Nedan följer ett utdrag därifrån. Deras text är i rött:

En ansvarsfull invandringspolitik

I vårt Sverige är frihet och öppenhet självklarheter. Går det att förena med att minska invandringen ? I vårt Sverige värnas det svenska kulturarvet, ett folkhem byggt på en gemensam värdegrund och svenskarnas rätt att utveckla sin kultur på egna villkor. Vad är idag det svenska kulturarvet, vad är folkhemmet och vilken är vår gemensamma värdegrund? Älskar sushi! I vårt Sverige hjälper vi människor i nöd, men den svenska välfärden och landets välbefinnande kommer i första hand. Det riktiga är nog idag att vårt välbefinnande och vår välfärd är helt och hållet beroende av våra invandrare. I vårt Sverige förs en ansvarsfull invandringspolitik.

I dagens Sverige förs en djupt oansvarig invandrings- och integrationspolitik. Ja, det kan jag hålla med om. Men det betyder inte att ett rasistiskt sätt att lösa detta är allenarådande. Vårt land har tagit emot alltför många invandrare på för kort tid, och endast en mindre del har varit flyktingar under FN:s Genèvekonvention. Alltför många, vad betyder det? Det finns otaliga bevis för att invandringen berikat och berikar vårt samhälle. Men det är klart att vår politik med bidragsberoende skapat alienation. Moderaternas arbetslinje kanske kan integrera invandrarna i samhället och minska klyftorna och på detta sätt minska de problem som orsakats av felaktigt hanterad invandring. Detta har orsakat omfattande ekonomiska, sociala och kulturella problem, samtidigt som det minskat vårt utrymme för att förbättra stödet till de verkligt nödlidande människorna runt om i världen. Jag vill inte vara utan all mat invandringen tillfört. Det finns många saker jag tackar andra kulturer för.

Den oansvariga och kravlösa svenska integrations- och invandringspolitiken har även gett upphov till segregation, rotlöshet, kriminalitet och ökade motsättningar. Kan hålla med. Det socialdemokratiska bidragsberoendet är sakta men säkert på väg bort idag. Den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen. Om vi inte tar emot fler invandrare har vi inga som tar hand om oss när vi blir gamla. Kolla in den demografiska kurvan.

Som ett första steg mot en mer ansvarsfull och hållbar invandrings- och flyktingpolitik lovar Sverigedemokraterna att under den kommande mandatperioden prioritera arbetet för att få igenom följande förändringar:

 • En kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandringens omfattning till en nivå som inte är högre än den i våra grannländer Danmark och Finland.  Europa är helt och hållet beroende av världens yngre människobestånd. Europa blir äldre och äldre.
 •  En återgång till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet och som innebär att det är invandrarna som skall anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom. Varför kan vi inte ta det bästa av varandras kulturer och glädjas åt mångfalden?
 • Ett kraftigt utökat stöd till FN:s flyktingorgan, UNHCR, och de miljontals verkligt nödlidande flyktingar i världen som saknar möjligheter och resurser att ta sig ifrån konfliktområdenas närhet. Absolut!

Ett svar till “Jag älskar… (Alltså finns jag :)….”

 1. erikwi2000 skriver:

  Hej Susanne

  Jag har sett en mycket intressant artikel på DNs ledarsida eller sida4 eller så. Författare fd diplomaten vid UD Sverker Åström…..ingen gick i diskussion med honom trots att hans åsikt var och är helt stick i stäv med den politik vi tillämpar……försök hitta denna artiket så får du ännu en vy från annat håll än SD…..
  MEN två saker :
  demokrati så länge vi har den måste ju accepteras av alla
  de flesta saker har pros&cons om vi är listiga får vi mer pros än cons och det tycker jag är bra…..om någon tycker om att ta hand om cons i huvudsak så är det OK för mig MEN jag gillar inte att de som får pros skapar cons för andra….ett personligt ansvar tycker jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: