Vad har du för drömmar i livet..

frågade min vän mig idag.

Ja, vad svarar man på det? Att mina drömmar är ouppnåeliga. Självklart. Annars hade de inte varit mina drömmar. Eller hur!

Jo, sade jag, att få ha kvar mina anhöriga och mina vänner så länge som jag lever här på jorden. Att få vara tillräckligt frisk i kropp och själ så att jag kan njuta av att ha dem omkring mig. Att få sitta som jag gör nu, här med dig, och dricka kaffe med mjölk och äta en smörgås i solen i värmen en skönt ledig februarisöndag. Att få vara älskad av mina anhöriga och att få älska mina närmaste. Att ha en fin vän att ringa till och prata en stund. Jag drömmer om att inte ha så ont i mina knän att jag kan gå i solen på våren länge, länge i livet. Jag drömmer om att mina barn ska få ett liv i så mycket harmoni med livet självt som det nu är möjligt att få i denna stressade värld. Jag drömmer om att de ska hitta vägen till det som är viktigt och inte gå där det inte är bra att gå. Jag drömmer om att få sitta i frid med mina tankar och röka fredspipa med dem jag sårat och gjort illa.

Fast det är lätt att drömma när man har hus, bil, båt och ett bra jobb. Det är lätt att drömma när man inte är hungrig eller slåss för att få säga vad man vill och tycka det man tycker.

Fast när jag tittar in i mitt hjärta. Så om jag inte behöver vara hungrig så drömmer jag nog samma saker som alla andra.

Alla de andra som inte drömmer om en ny resa till andra sidan jorden, nya soffor, nya skor, bättre bil……

Vad vore livet utan drömmar. Kanske är det just det faktum att vi kan drömma som gör att vi utvecklas. Alldeles oavsett vilken nivå vi just nu befinner oss på.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: