Jag har alltid trott att världen kommer att …

räddas av internet. Jag har alltid beundrat Bill Gates för att han bidrar med små microdatorer till kvinnor i fattiga länder.  Inga dyra saker men tillräckligt för att de ska kunna ta sig ut på nätet. Tillräckliga för att de ska kunna skaffa sig utbildning och information. Tillräckligt för att de ska kunna skaffa sig egna liv och inte vara så beroende av sina män. Det har resulterat i mängder av små företag som drivs av kvinnor som helt plötsligt kan försörja sig själva. Och sina män.

Nu ser vi kanske idag hur, om vi har tur, demokratin kan växa sig större med hjälp av internet och twitter. Jag älskar dessa kommunikationsmedel. Facebook, twitter och internet har gjort det möjligt för unga människor att med fredliga medel sprida budskap och starta protester som känns oerhört omdanande.

Fri och gratis tillgång till kunskap, fakta, diskussion och åsikter hit och dit måste nog vara det absolut viktigaste att kämpa för. Ty jag tror att med detta kommer kunskap hos folk. Och med kunskap kanske insikter och med insikter kommer kanske en bättre värld.

Mer Twitter och Facebook åt folket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: