Yogiskt te

Yogiskt te, Yogite (8-10 koppar)
Yogite går att köpa både löst och i portionspåsar i hälsokostaffärer, Yogi Tea Classic. Vill Du göra Din egen blandning har Du orginalreceptet här. Yogite ger kraft och energi, verkar balanserande och stimulerande, är bra mot förkylning, stärker nervsystemet och förbättrar minnet. Yogite innehåller svartpeppar som renar blodet, kardemumma som är bra för tjocktarmen, nejlika som är bra för nervsystemet, kanel som är bra för skelettet och ingefära som är bra för nervsystemet och dessutom hjälper mot förkylning och utmattning. Svart te fungerar som en katalysator för de övriga ingredienserna. Du bör dricka yogite med mjölk eftersom mjölk balanserar upp de starka kryddorna så att magen inte blir irriterad. Söta gärna med honung.

2 liter vatten
1 bit färsk ingefära
20 hela nejlikor
5 dl mjölk eller sojamjölk
20 gröna kardemummakärnor
1 tsk svart te
20 hela svartpepparkorn Honung 5 kanelstänger

Koka upp vattnet. Blanda i kryddorna och låt koka i 20 minuter. Tillsätt mjölken, låt koka upp och ta sedan bort kastrullen från plattan. Tillsätt svart te, detta ska inte kokas. Låt svalna och blanda i honung. Njut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: