Tack för att vi är och tycker olika

Har haft vänner hemma på middag. Handlade på dagen och lagade en så god middag som jag förmådde. Jag bakade bröd, gjorde en gryta, fixade sallad och kokade ris. Dukade och piffade. Pyntade bordet och gjorde så fint jag kunde. Så avslutade jag med att tända ljus i vardagsrummet och köket och i hallen för att det skulle kännas välkomnande. Jag tycker ju så väldigt mycket om mina vänner och vill så gärna att de ska känna sig välkomna.

Och om jag får säga det själv så blev det en sen och väldigt trevlig kväll. Olika åsikter bollades fram och tillbaka. Olika värderingar och olika politiska ståndpunkter ventilerades. Olika lösningar på kommunens och världens problem  byltades fram och tillbaka tills jag till slut inte mindes vad jag tyckte från början….

Och jisses vad jag uppskattar dessa samtal med fria vänner. Vänner som tycker saker som jag inte tycker och vänner som vidgar  mina yver.  Vänner som säger vad de tycker och som bidrar i diskussionen men som också är beredda att lyssna på mina åsikter. Det skapar, i min värld, en kreativ köddemödding som lyfter mig  till höjder av förhoppningar för den värld vi lever i.

Tack fina vänner för ikväll!

God natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: