Diplomatisk immunologi

Jag har läst medicin på Uppsala Universitet. I och för sig bara ynka 30 poäng men ändå.. Jag hörde inte talas om värre saker än resistenta bakterier. Illa i och för sig eftersom jag med största sannolikhet hade varit död om antibiotikan inte fungerat. Det vill säga om bakterien hade haft diplomatisk immunitet. Och kunnat härja fritt i min kropp som den ville och ätit upp mig…

Men jag kanske blir uppäten av andra lika illavarslande saker innan jag dör på ättestupan.

Ryss-skräck hade vi förr här i landet. Tänk om vi blev anfallna av den röda faran i öst. Det var fara det, på riktigt. Men nu undrar undertecknad vad som händer sen. I famtiden.  Vad håller de på med, egentligen, där i öst. Ryska ambassaden, läs Ryssland, för det är faktiskt det en ambassad är. Där är landet. En liten bit av landet. Med diplomatisk immunitet. Det vill säga de behöver inte betala fortkörningsbötern och inte heller p-boten. De gör som de vill helt enkelt.

De behöver inte ens släppa in Kronofogden?!!!

Först exproprierar de en hederlig tysks egendom av värde enligt tidningen om sisådär 30 mille. Det vill säga de tar helt enkelt detta från den tyska människan. Sedan vägrar de att betala hyran för sin fina ambassadsbyggnad på Lidingö. När sedan tysken vinner i domstol och ambassaden, läs Ryssland, döms att betala tillbaka det som de tagit, så vägrar de. De kan ju göra som de vill tycker de. Läs Ryssland.

Då surnar Fogden till och knackar på för att göra utmätning. Men se då blir de inte insläppta. För Rysslands ambassad åtnjuter diplomatisk immunitet.

Då blir Fogden än mer sur och vill mäta ut hela fastigheten. Sälja och ta pengarna och betala tysken. Men har man immunitet och är man immun så kan man inte bli avhyst. För man, läs Ryska ambassaden, behöver inte öppna dörren…..

Allt hämtat ur dagens tidning…

 

jisses, vad ska det bli…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: