Nu med råg i ryggen

Visst, det går att säga till mig själv också.

Jag säger det faktisk flera gånger per dag nu för tiden.

Om det hade rört sig om matte till exempel så finns det ingenting som säger att bara för att jag inte kunnat räkna förut så kommer jag aldrig att kunna det i min framtid. Och eftersom jag har mycket framtid så har jag en oerhörd potential att lära mig räkna. Om jag nu tänkte på just matte, så klart. Det är till och med så att det kanske är just mitt förflutna som gör mig redo att ta till mig just matte just nu. Tänk vad jag har  i erfarenhetsväg. Matten har kanske varit svår för mig. Men nu har jag en hel resväska av redskap att ta till som livet varit vänligt nog att förse mig med. Läxor som jag nu kommer att ha himla mycket nytta av. Det är väl inte räknesticka som gäller men det gör ingenting. Jag begrep ju inte den där tingesten när jag hade den i  mina händer förr heller. Så nu är det mycket annat som finns i resväskan. Typ, inlärningstips. Jag har kollat in hur man pluggar många gånger i livet. Studiekunskap har jag förvärvat. Vet till exempel att jag sitter och pluggar som bäst på förmiddagen på golvet framför soffan med papper och dator och färgpennor i soffan. Med benen i kors. Eller kanske instickna under soffan.

Jag har gått bet på många saker i mitt liv. Har många otroligt värdefulla snubblande försök till mycket. Typ till exempel att lära mig köra bil. De finns de som håller med. Men man behöver ju inte skrika det i ansiktet på mig. För, ty, om du är snäll mot mig, så kan jag lära mig. Så döm mig inte som en värdelös bilförare. Led mig på vägen och hjälp mig att lyfta. Ja kanske inte lyfta då. Men hålla mig på vägen. Och jag vet att man inte får backa på motorväg. Det har jag faktiskt lärt mig på gamla dar.

Jag har också inte misslyckats, men inte lyckats, lära mig på vilken sida man cyklar på cykelvägarna. Eller hur i herrans namn man cyklar på  vägar med olika linjer kors och tvärs. Det här med cykling är ett mysterium. Men jag har klart förmåga att lära mig. Har till exempel klarat av att ta till mig att det finns regler för att du behöver ha lyse på hojen när det är mörkt. Det duger inte att flänga iväg efter bastubadet hos grannen utan att synas. För man hade ju i alla fall hjälm… Det finns det en lag för. Tänka sig. Men jag är inte sämre än att jag kan lära mig. Kan googla på cykelregler. Så döm mig inte. Jag kan lära mig.

Och håll mig i handen. För den som dömer bäst är jag själv.

-”Men, jag vet ju att jag inte kan köra bil…..”

Men å andra sidan så har jag fått med mig i bagaget att man alltid kan försöka. Även om man inte haft så lyckad framgång förr så har man ju fått en massa erfarenhet som gör att det blir lättare och lättare att lära sig när man väl bestämt sig för att stapplande försöka. Jag har ju trots allt tagit mig ända hit. Jag jobbar på bank trots att jag inte kan räkna… ännu. Jag har en lysande fin hoj som bor i gästrummet, med fungerande lysen. Och jag vet hur jag får igång dem nu. Ska bara lära mig att komma ihåg att använda dem. Jag har en fin bil utan en enda bucka på.. ännu.

Jag har några, mindre lyckade, relationer bakom mig. Men himla mycket koll på att det visst går att ta tillvara på det där som inte lyckats så himla bra förr. Och som när det gäller matte, bilkörning och hojjning.

Jag behöver bara lite hjälp.

Så snälla, håll mig i handen.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: