Meningen med livet kan väl inte vara att ha semester…

…eller?

Men visst känns det lite tungt att gå tillbaka till jobbet. Och inse att det är fållan som gäller till nästa semester. Men i och för sig. Jag skaffade en bok till semestern. EN bok. Tänkte att jag ju har tid att botanisera i vad jag vill läsa sen, nu när jag hade semester. Det blev Paganinikontraktet. Jag har läst Hypnotisören så jag hade förväntningar. Höga förväntningar.  Lars Keppler eller vad han nu är förnågot, drog in mig  i total hänförelse när jag sträckläste Hypnotisören förut. Så jag såg verkligen fram emot att semesternjuta och sjunka in i  i bokens värld totalt.

Men se det blev inte så…

Jag hade inte speciellt mycket inbokat på mina 4 veckor. Typ segling och båt. Och kära och nära och lite vänner här och där. Bara softa och hänga, så att säga.

Dagen innan semestern var över…. såg jag boken ligga där på soffbordet. Ouppslagen!

Ryste till av välbehag. Insåg att jag hade hela boken kvar. Slog upp första sidan och sen var det kört. Måndag morgon började undertecknad jobba. Söndag kväll öppnades boken. Jag har läst mer än hälften redan och det är tisdag idag. Nu undrar jag hur i herrans namn jag inte kunnat hinna läsa på semestern och hunnit läsa så mycket fast jag börjat jobba.  Inser att meningen med livet kanske inte är semester. Det kanske är så att vardagen är rätt lätt att fylla med fina och roliga saker också. Fast det visste jag  ju förut. Fast jag tvivlade en stund när semestern var slut. Nu tvivlar jag inte längre. Jösses så många böcker jag kommer att hinna läsa nu när jag inte behöver ha semester….längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: