Om jag tycker du är snål, lat och egoistisk

eller kanske elak och dömmande eller till och med riktigt obehaglig att ha att göra med.

Vad är det jag behöver göra då? Jag är helt övertygad om att vi alla har alla sidor i oss.

Alla sidor!

Det är bara att försöka få dem i balans och det är mitt jobb att se till att mina sidor kommer i balans. Om jag vill att du ska behandla mig på ett speciellt sätt så behöver jag fronta dessa sidor hos mig själv. Jag behöver titta på dem, vända upp och ner på dem och bete mig så att balansskålen balanseras. Till exempel möta din snålhet med givmildhet. Titta på dig när du är lat och göra lite till själv, kanske till och med din del. Jag behöver vara allt annat än egoistisk när du är egoistisk. Jag behöver se världen som ett energifält och bidra till att balansera obalanser även om de inte finns hos mig själv. Därför behöver jag bidra till balansering av din obalans genom att vikta över på andra sidan.

INTE sätta ut mina taggar och gå i konfrontation och hålla på mitt och bli snål och lat och bli likadan. Hur i herrans namn ska jag då kunna begära att du inte ska vara lat och snål och egoistisk…

Om du hugger mig i ryggen och tar min skalp så är det kanske lite sent att fundera över hur jag ska bemöta dig.  Men min fullständiga övertygelse är att jag behöver bidra till balansen genom att, som Dalai Lama sade, ”vara den förändring du vill se i världen”…

Det kanske är så att om du är dum och jag är dum så kanske vi kan lösa saker och ting när vi hänger i baren. Men det kanske är så att det inte blir en konflikt att lösa om du är dum och jag låter bli.

Jag tränar på att se varför jag blir irriterad på dig när du är dum. Och jag tränar på att låta det bero det där jag blir irriterad på och bara rycka på axlarna. Du får skämmas för ditt och jag jobbar på att INTE göra saker jag behöver skämmas för……

Jag tränar varje dag på att bli en bättre människa och hoppas att du också gör det.

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: