Åter till begreppet tillsammans…

är vi starka. Jag hade förmånen att få hjälpa till lite i dag. Just som jag klev ut ur bussen vid Engarn där jag bor för att byta buss till den som ska gå vidare in till stan så klev jag rakt på en man som låg på trottoaren och spydde. En förtvivlad dam stod bredvid och försökte ringa på sin mobiltelefon. Det gick inget bra och jag gick fram och frågade om jag kunde hjälpa till. I mitt stilla sinne tänkte jag att jag just gått Första Hjälpen kurs och L-ABC. Undrade om jag skulle få bruka mina kunskaper och bad till någon som jag inte känner att jag skulle klara av det om det krävdes..

Jag ringde ambulans och satte mig bredvid mannen och gjorde så gott jag kunde. Damen visade sig vara mannens son och olycklig över att hon inte klarat av att ringa själv.

Vi fick fram en filt och jag lade min hand på hans rygg och pratade med kvinnan och ambulansen kom och tog mannen till Danderyd.

Jag vet inte hur det gick och inte vad som var felet på mannen heller. Men jag hoppas att min hand kunde ge lite värme den stund den låg på hans rygg och att jag lyckades lugna kvinnan lite med mitt småprat.

Vi människor är starkare tillsammans. Vi behöver hjälpas åt för att vardagen ska bli dräglig.

NEJ, jag har inte bytt block partipolitiskt. Jag tycker fortfarande att varje människa ska ta eget ansvar men om alla tog eget ansvar och kanske till och med lite till så såge världen lite bättre ut. Tillsammans betyder INTE att jag är för socialistiskt 5-årsplanesystem.

Tillsammans betyder bara att göra för andra det du vill att andra ska göra för dig.  Så tack för att jag fick chansen att bidra lite idag.

Tankarna går till dig där du finns på akuten. Hoppas det gick bra för dig.

 

3 svar till “Åter till begreppet tillsammans…”

 1. Christina skriver:

  Du e fin du ❤

  • Susann Gunnarsson skriver:

   Det är du som har förmågan att se det fina runt omkring dig. Tack!

   • Susann Gunnarsson skriver:

    Oj, fin fem fel. Nä, det räcker med ett fel. Tryckfelsnisse har inget med detta att göra. Felet skrev jag helt själv😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: