Ingår i serien fönster mot världen

Jag älskar fönster.

De ger perspektiv på hur jag ser min tillvaro och mitt liv. Det är häftigt att kolla ut genom fönster. Olika fönster. Man behöver bara byta fönster för att inse att världen ser olika ut beroende på varifrån man tittar. Det kan vara ett litet paradis där ute i världen. En spännande vy mot nya härliga saker som livet har att erbjuda. Nya platser, nya erfarenheter, nya perspektiv, nya sätt att göra saker på. Förmodligen mycket bättre än det man gjort förut.

Ty ett är säkert.

Om jag väljer att se på mitt bagage som en unik erfarenhet och som en guldgruva att gräva ur och  använda mig av när jag öppnar mitt nya fönster så är jag rik på riktigt. För ju äldre jag blir desto mer har jag att ösa ur vad gäller hänt och sett. Och jag kan byta fönster och titta ut och känna hur mitt samlade liv med allt som hänt ger mig en klokskap och ett unikt tillfälle att ta till vara på nya utsikter.

Så vi öppnar upp fönstret och ser hur vinden blåser därute. Luktar på luften och njuter av framtiden. Hur lång eller kort den nu än blir.

Sagt av en jag känner på en Herrgårdsmiddag igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: