Åhhh vad jag saknar hund.

Det finns så många stunder i livet som förgylls av djur. Min ”lilla”  katta är helt underbar. Men en dag i livet kommer jag att ha hund igen. Det känns i maggropen. Vet inte riktigt om det blir en vallhund igen. Det finns så många raser som jag kollat upp genom åren.

En bra schäfer är det bästa man kan ha. Det tycker jag. Men det är så ohyggligt svårt att få tag i just en BRA sådan.

Men jaktlabben har nog varit den som funnits med längst i drömmen . Det är helt och hållet så att utseendet inte spelar någon som helst roll. Det är enbart insidan och psyket som är viktigt.

Har slutat att lägga vikt vid hur utsidan ser ut. Vet inte om det är åldern. Men jag minns lilla Lucky. Vår lilla York. Han klipptes med nagelsax. Kort och koncist. Det var meningen att han skulle leva ett bra liv som hund. Hans liv gick i härlighetens tecken. Han skulle kunna rusa ner i vilket grävlingsgryt som helst utan att fastna med långhåret i pinnar och kottar. Han var en levande hund som fick strula runt som han ville. Grejen var att vi hela tiden levde med vetskapen att hans liv var till låns. Han hade aldrig koppel. Om han blev ihjältrampad av en häst eller uppäten av en grävling så var det hans livsöde. Men om livet blev kort för honom av dessa orsaker så hade han i alla fall levt i frihet som en lycklig York. Han hade alla tänder kvar utom de längst fram som grävlingen åt upp för honom när de slogs. Lucky blev 14 år.

Så har vi Dix. Världens bästa schäfer. Han var inte vacker. Han såg ut som en varg. Hans framben var utåtroterade och han hade rak rygg till skillnad från alla vackra schäfrar med sluttande ryggar. Men vilket huvud. Det var en hund som till och med polisen var imponerad av. Vid hans L-test (L-test görs av polisen när man som hund ska börja arbeta som tjänstehund) så blev det stor uppståndelse och stående ovationer av kringvarande poliser över hans färdigheter.

Viktigt i livet är inte att vara vacker eller ha rätt kläder. Viktigt i livet är helt andra saker. Så det blir en hund som är avlad för att vara vettigt funtad i huvudet. Bra psyke helt enkelt. 

Det ska va kul att leva även som hund. Har redan konstaterat att livet är för kort för att drällas bort som människa.  Det gäller för hund också. Utomhus och frihet. Bra lydnad så vi kan ha kul ihop. Klokhet och lättlärdhet. Lyhördhet och lekfullhet.

Det är det som gäller.

Ska googla på jaktlabbe igen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: