Det är svårt att ta beslut som alltid gör en helhjärtat glad

Alldeles oavsett arten av beslut. Det kan gälla om jag ska vara kvar på jobbet eller byta jobb eller köra igång egen verksamhet. Det kan vara om jag ska lämna en relation eller gå in i en relation.  Det kan vara om jag ska sälja eller behålla det där som jag tycker så mycket om. Det kan vara om jag ska flytta eller bo kvar.  Köpa hund eller inte. Det vill säga beslut av lite större karaktär. Det är sällan dessa beslut är enhälligt bra eller dåliga. Ju mer tänkande du är desto mer information behöver bearbetas. Ju mer känslor du har desto mer hänsyn behöver du ta till både dessa och alla andras känslor. Det är sällan det inte finns konsekvenser av mindre önskvärd natur efter ett beslut. Men livet är ju som bekant inte svart eller vitt. Och svar får vi inte förrän efteråt. Kanske…..

Kanske får vi aldrig svar. Det kanske är något vi får förhålla oss till. Att ta beslut är svårt. Att veta vad som är rätt och fel inför ett beslut blir mer komlicerat ju större inkräktning beslutet har på livet.

Valet kan vara att inte ta beslut. Det är också ett beslut. Eller så kan det vara att släppa taget och strunta i att ta beslut. Det är också ett beslut. Men att släppa kontrollen och strunta i vad som sker, är det också ett beslut?

Ja, det är det. Men att släppa kontrollen är nog det absolut största beslutet man kan ta i livet. Låta saker och ting ha sin gång. Släppa kontrollen, släppa taget. Låta flödet bara rinna på så att säga. Stanna upp och inte fundera så mycket. Kanske yoga lite. Bara fnula runt och ”let it go”…

Det hände väldigt mycket i mitt liv när jag lade ner det där med kontroll. Släppte taget och struntade i en hel del saker. Fokuserade på vad jag kan ge och inte på ”what´s in it for me”?

Hur kan jag göra dig lycklig?  ….. Vad kan jag bidra med? ……

Då började det sakta men säkert utkristallisera sig vad det var mitt hjärta sade där inne. Det är inte helt okomplicerat att veta vad man känner långt där inne. Vad man egentligen känner. Utan hänsyn till allt liv utanför. Utan hänsyn till vad andra tycker och tänker. Utan hänsyn till yttre omständigheter. Checka innanför bröstkorgen helt enkelt. Det kan ta ett halvt liv att komma på…….

Och när man väl kommit på det så inser man också att det inte är helt enkelt att bara följa sitt hjärta heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: