Det slår mig hur oerhört mycket vissa saker betyder

Enkla små saker som inte alls kostar pengar. Som bara är naturliga inslag i gatubilden.

Typ sömn.

I natt hade jag svårt att sova. Orsaken var hur trevlig som helst. Inga problem. Men trots att det var väldigt stimulerande att bli så uppvaktad ( gissa på katt om du vill) så blir följden desto obehagligare. Trög i huvudet, fryssen, hungrig, kall om fingrarna, sliten outfit, trasiga strumpor (missade de hela i morse) och en massa sötsakssug.  Allt detta elände bara för att jag missat en hel del natts sömn. Det är fascinerande att iaktta kroppens förvandling när man missköter den. Vad händer när man inte sover, när man äter rätt/fel? Så enkla saker och så självklara men ändå så svåra. Sömn och mat är grundläggande för att bygga denna kropp. Ändå är det ofta dessa saker som jag prioriterar ner, bort. Jag blir känsligare och känsligare för misskötsel av denna sort. Det kanske är åldern. Eller så är åldern en förutsättning för att bli klokare. För man gått på samma nit så många gånger och kanske har polletten trillat ner nu. Men att förstå sammanhangen är en sak. Att leva därefter en annan.
Ibland struntar man i konsekvenserna. Det är då man tycker att insatsen är himla kul. Man köper helt enkelt priset. Och säger sen att varför tänkte jag mig inte för. Jag blir ju så himla dum i huvet när jag inte sover. Mer korkad än vanligt så att säga. Det känns ju onekligen rätt konstigt att man väljer bort god sömn ibland och svär ve och förbannelse andra nätter när man inte KAN sova och hade kunnat gett en kista med guld för några timmar av denna lyxvara. Samma med mat. Jag mår inte alls bra av bröd, pasta och massor med rött kött. Ändå kan det hända att jag stoppar i mig just detta. Fast det blir mer och mer sällan med åldern. Det är helt enkelt inte värt det längre. Så tycker jag synd om djuren… Fast det är himla gott ibland…

Kanske är det så att när något är vardagsvara så minskar uppskattningen dramatiskt.  Kanske är det så att jag njuter fullständigt när jag då och då slarvar och äter av det goda brödet, insuper den nattliga aktiviteten eller det goda vinet.

Smakar med välbehag! Och tycker att jag är vacker trots att jag är dum i huvet!

nöjd skit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: