Lite av varje…

Har just köpt in mig på IZettles system för att ta emot kortbetalningar i min lilla firma. Tar helt enkelt med mig min mobil eller/och min Padda ut till dit jag vill träffa den jag ska behandla eller yoga med. Så stoppar jag in en liten, liten manick i mobilen eller Paddan och vips med några knapptryck kan jag ta emot kundens betalning. Pengarna går rätt in i mitt företagskonto. Avgiften tas innan jag får pengarna och redovisningen är snygg och prydlig.  Jag betalar bara när jag använder manicken och jag tycker betalningen är skälig. Så har företaget en underbar inställning till service. Man får helt enkelt himla bra hjälp. Jag är mobil, är inte beroende av en stationär maskin och inte heller av fasta löpande kostnader. Det är lätt och bra helt enkelt.

Nästa grej som är rolig är att jag håller på att lära mig hur man importerar olja från Tyskland. Det är kul det också. Jag tänkte sälja färdigmognad sesamolja till mina kära kunder. Den bästa oljan jag vet när vi talar om att vårda kroppen. Själv använder jag den minst en gång varje dag. Fötterna får en omgång både morgon och kväll. Anticeptisk är den också. Om man mognar den går den in än bättre i huden än om den inte är mognad. Det är inte så lätt att hitta sesamolja på större flaskor och att hitta mognad är jättesvårt. Det känns inte helt ok att köpa på matvaruaffären då flaskorna är så små att de bara räcker till ett par insmörjningar. Och det är så många som frågar var de kan hitta den här himla bra oljan. Så nu fixar jag själv. Behöver ju även till mina Ayurvediska yogamassagebehandlingar.

Har  just haft en kvinna på Ayurvedisk yogamassage  som kom för tredje gången. Hon beställde 5 gånger till direkt efter första behandlingen. Hon har varit världen runt och fått massage och sade att denna typ av massage var den bästa hon fått någonsin. Hon var här på semester och bor i Zyrich och frågade om jag visste om det fanns någon Ayurvedisk yogamassör där…. lovade att kolla.

Annat nytt är att jag köpt Hampafrön och Spirulina att blanda i mina smoothies. Färgen blir intressant. Men nyttigt är det. Hampa ska visst vara bland det nyttigaste man kan äta. Det bästa proteinet som finns i världen helt enkelt. innehåller 20 aminosyror och 8 av de essensiella (har jag just läst). Och så växer det lätt både i ur och skur och överallt där man vill att det ska växa. Jag förstår inte varför man gör konstgjorda hamburgare av syntetiska proteiner istället för att använda kött när det finns Hampa. Varför odlar man inte Hampa istället för att genmanipulera soja och göra konstgjort kött? Det skulle säkert vara ett stort proteintillskott till fattiga länder. Och här också för den delen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: