Radio 101.9 och hundraåriga bloggare

Jag vill ha kvar radio 101.9!  Jag tycker det är en himla bra radiostation. I och för sig tycker jag att programledarna pratar i mun på de som ringer in och jag önskar att jag kunde få höra vad de sade utan att programledarna avbröt hela tiden. Men det är en väldigt bra kanal. Härliga åsikter och härliga karaktärer. Både på radiostationen och i ”publiken”, eller bland ”medarbetarna” som programledarna kallar oss som lyssnar och ringer in och tycker saker och ting. Det är en glädje att sätta sig i bilkö och lyssna på radion nu. En riktig pratradio. Som tar upp akutella saker och ting som berör oss alla.  Som välter om och rör om i grytan. Som bollar upp även saker som inte är politiskt korrekta. Underbart!

Så vill jag börja följa dagens stjärna på himlen. Dagny Carlsson. Hon är, som jag, en bloggare. Fast mycket ballare. Hon är nämligen över 100 år. Hon skriver om livet innan och efter 100-årsdagen.

Idag skriver hon om sysselsättningsproblem. Visst är det underbart. I den åldern. Hon känner att det är mer ett problem att sysselsätta sig än att sitta och inget göra. Ty hennes sysselsättning betyder att folk behöver äta av hennes bullar och muffins. Och det kanske inte alla vill eller ”behöver”.  Jag kommer att läsa hennes blogg med stort intresse. Hon kan bli en av mina alla stora förebilder.  Så tycker hon, som jag, att Hallowen är ett himla jippo – spektakel. Det kan vi vara utan. Varför fira något som bara har till uppgift att driva på en konsumtion som förr eller senare kommer att förgöra vår värld. Jag vet att ökad konsumtion, enligt politikerna, är det som kommer att rädda arbetslöshet och annat elände som vi har idag. Men jag tror att det är fel, kortsiktig och korkat. Vi behöver  tänka om helt enkelt. Vi behöver fundera över vilka värden som är viktiga här i livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: