Vad är jag för person

Om jag är man så värderas jag efter vilken typ av klocka jag har. Om jag  är kvinna värderas jag efter vilken väska jag har. Kan det bli enklare…

Just nu har jag en blå tygväska med bruna plasthandtag från i somras inköpt på HM.

Minns fortfarande  när vi sade Hennes och affären (fanns bara en i Stockholm) låg på Götgatan.

Vad är jag då för typ av kvinna månne? Inte särskilt modern i alla fall. För om jag skulle ha varit modern borde jag väl köpt en ny väska nu? Inte en särskilt praktisk kvinna heller. För då skulle jag tagit en av mina gamla väskor som var plastinpackade för att tåla regn och slask. Ty det är den perioden nu. Inte är jag en särskilt färgmedveten kvinna heller. För då skulle jag tagit min svarta väska, som ligger i kökssoffan bland alla andra väskor jag aldrig använder, för jag har svarta kläder idag. Inte  är jag en särskilt ombytlig kvinna heller. En trogen sort helt enkelt. Väskan jag har just nu har hängt med sedan i början av sommaren och är just en sommarväska. Trots att kalendern säger att det minsann är november och snart glögg.  Ja, jag är alltså varken modern, praktisk eller färgmedveten. Men trogen är jag. Det du! Är det en het egenskap i dagens samhälle?

Nä inte speciellt. Idag ska man vara flexibel och ombytlig men framför allt utbytbar.

Jag har kvar en väska som jag fick när jag var på Gotland när jag var 8 år. Min mormor fyllde den med småpengar (de har jag inte kvar) och jag lekte länge med väskan och sen fick den hänga i min garderob. Eller i mina garderober. För jag har flyttat en del gånger. Häromdagen såg jag i ett skyltfönseter på fina gatan en väska som såg just precis ut som min väska som hänger i min garderob sedan typ hundra år. Den kostade flera tusen kronor.
Ja, ja…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: