En vardaglig syssla som känns som meningen med livet

Jag hackar och skär och gör härliga sallader med rotfrukter, grönsaker, frön och nötter. VARJE dag. Och finner varje dag lika stort  nöje. Inte det minsta känns det som förlorad tid. Färggranna skålar blir det. Proppfulla av olika sorter. Och jag känner att det är precis det jag vill göra när jag ska äta. Tillaga och göra det med lugn kärlek. Det är något meditativt  och kärleksfullt i att laga dagens mat och skära måltidens sallad. Kan livet bli fyllt av mer mening än detta. Jag kan handla, jag kan välja, jag kan äta vad jag vill. Jag kan varje dag välja vad jag inte vill äta och jag kan välja vad jag vill äta. Jag mår väldigt bra av att sortera mina grönsaker i olika burkar och lådor i kylskåpet. Skölja och sortera bort dagens blad som inte hunnit ätas och blivit dåliga. Vårda min mat. Låter det konstigt? Ja, i min värld låter det lite knäppt. Men det bryr jag mig inte om. Jag tillåter mig lyxen att njuta av vardagens små och alldeles nödvändiga tingestar. Det får helt enkelt ta tid att laga mat.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: