Alla har rätt att vara lyckliga

Så sägs det. Vi ska ha rätt att må bra, vara lyckliga, förverkliga oss själva och  ha mening med våra liv. Jisses! Tänk om det inte finns någon mening med våra liv. Tänk om allt handlar om att födas, lida lite, ha lite kul, och sen dö! Tänk om det är så. Tänk om….

Då är det himla viktigt att ta reda på vad som är lycka för just mig. Och i min värld så är lycka absolut inte detsamma som det är för dig. Jag kan titta på dig och undra hur du kan gå igång på just sådana där ting. Själv går jag igång på det mesta eller inget alls. Det är olika. Eller så här, jag kan hitta lycka i det mesta. Allt från att städa till att åka till London. Städa gör mig lycklig ibland. Då känns det som en katarsis att få röja lite hemma. Eller städa en låda i köket. Jag tror att det är inställningen som gör mig lycklig. Inte det som GÖR mig lycklig, dvs städandet. Och lycklig är jag oftast när jag slipper tänka. Eller när jag tänkt färdigt på någonting.

Jag blir lyckligare och lyckligare ju lägre jag sätter kraven på vad lycka är. Frisk luft och fint sällskap räcker gott…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: