Tre livsavgörande frågor – och kanske dess svar

Idag lever vi i individualisternas tidsålder. Allt handlar om mig och mitt eget förverkligande. Jag och mitt! Det är väldigt bra att ta ansvar för sitt eget liv och sätta sig själv i förarsätet. Absolut! Det är faktiskt där vi ska sitta. Men sen då. Vilken tid är den viktigaste tiden i mitt/ditt liv? Just nu, det är nog de flesta övertygade om. Om inte så blir vi det av alla texter på lakan, kuddar och gardiner överallt. Men hur många av oss klarar av oss att separera förut, sen, från nu. Oftast märks det i våra samtal med dem som finns i vår omgivning. Om svaret på vilken tid i ditt liv som är viktigast, svarar nog många, nu. Men lever för det som var förr eller det som kommer. Du lever för att  se till att du inte åker på stryk igen och igen. Du styrs av din rädsla. Eller/ och/ så lever du i oro för vad som kan komma sen. Och sover dåligt på natten. Nuet är bara en text på moderna textilier….

Men om du klarar av att leva i nuet – om inte alltid så korta stunder. Vem är då den viktigaste personen i ditt liv?

De flesta tvekar. Vi är inprogrammerade på att svara – jag själv. Men när vi gör det känns det beskt i munnen. Ty, det är fel. Den viktigaste personen i ditt liv är den som just nu finns framför dig. För det är det livet handlar om.

Vad kan då det viktigaste vara att göra i ditt liv? Om det nu är så att du lever i nuet och att den viktigaste människan just nu är den du har framför dig –  kan det vara så enkelt att det viktigaste kan vara att vara –  snäll, omtänksam och tålmodig?

Kan det var detta livet handlar om? Att växa in i dessa tre tingestar.

Jag har en bit kvar. Men jag tror att mitt liv handlar om just detta. Att växa, utvecklas, leva där jag står med mina fötter, inte sätta mig själv främst jämt och ständigt – och att vara just det; snäll, omtänksam och tålmodig.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: