Kraft och frid i samma varelse

lejonBilden är gudomlig.

Får mig osökt att tänka på att kraften, oavsett om den kommer inifrån eller utifrån, skapar frid. Och frid skapar kraft.  Att kunna sluta ögonen och stänga av och bara vända ansiktet mot solen ger kraft.  Frid och stillhet är grunden och förutsättningen för att kraften ska komma. Om jag tillåter mig att komma ur balans kommer kraften sakta men säkert att pysa ut ur kroppen.  Som luften som strilar ut ur ett cykeldäck med pyspunka.  Med stigande ålder märker jag oftare och oftare vad som får mig ur balans. Vad jag ska undvika och var jag ska vara.  Prioriteringarna blir lättare och lättare att göra.  Det blir lättare och lättare att inte gå i de där dikena man gick i förr. Inte för att jag alltid lyckas. Men jag blir bättre och bättre.  Som till exempel när mitt jobb som jag går till ibland än en gång har gått ut med varsel. Nu är det 100 personer som ska ut i kylan. Det var två år sedan det var 25 % av bolaget som på en dags varsel skickades ut. Men idag är ju sånt här vardagsmat. Man är van. Och jag är luttrad. Jag går inte igång längre. Det får mig inte ur balans längre. Det känns lite konstigt. Liksom som om det inte berör mig längre. Fast det självklart gör det. Jag har blivit lätt desillusionerad. Jag förstår inte längre mekanismerna. Och när man inte längre gör det så kan huvudet inte längre ta del av förloppet. Det blir väl vad det blir, helt enkelt. Är det meningen så ska det väl hända, tänker jag. Jag är inte förberedd på något. Jag planerar ingenting. Det blir ju i alla fall aldrig som jag planerar. Tänker mig det värsta och blir glad för det som händer som är på skalan däröver. Det är inte mitt krig, tänker jag. Jag är beredd att kriga. Det är jag. Men jag väljer mina krig med ytterst stor omsorg. Och just nu har jag inga krig som känns intressanta. Det finns inga plattformar som kräver insats av mig , just nu. Jag har gjort det jag kan och så är det.

Det är fridfullt att veta att jag  kan sätta mig stilla och invänta resultatet. Inget att göra helt enkelt. Då sinar inte krafter ur kroppen på en. Business as usual, som man säger i branschen……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: