Kvinndomsprov

huvudbild_nyfodd

Det finns ingenting i världen –  allt inbegripet – som går upp mot att vara förälder. Att få barn är den största gåva som finns. Oavsett om det är genom egen födsel eller genom att ta emot ett barn som inte har en egen förälder som kan ta emot barnet. Kärleken är lika stor hur som helst.
Men en kvinnokropp som bär ett barn och föder ut det till världen är så strålande vacker så att jag  kan  gråta.

Jag fick härom sistens frågan om jag ville ge en nyförlöst kvinna ayurvedisk yogamassage. Insåg snabbt att personen som frågade inte visste vad det var för typ av massage så jag sade strålande lycklig absolut JA. Men vi kan ta en annan sorts massage, tror jag!

I går bar det av. Det blev en lång omhändertagande massage. Mjuk med sesamolja. Hela kroppen från huvud, hjässa till tår och fingrar. Baksida, framsida, mage. Allt blev omhändertaget. Mjuka avslappnande rörelser med oljan och långsamma strykningar. Att få ta hand om en nyförlöst kropp, vilken vördnad jag kände. Detta lilla liv har bott, ätit och sovit i denna kropp. Vuxit och formats och skapats. Detta är ingenting mindre än ett under. Och nu låg en totalt avslappnad kvinna på golvet på en värmande madrass inbäddad i handdukar och somnade under behandlingen. En lugn och trygg sömn som andades frid.  I soffan i rummet bredvid låg det lilla knytet och sov. Mormor och pappa satt på var sin sida och var tysta. Det var tyst i hela huset. Det var i stort sett bara mammans andetag som hördes. Jag kände mig stolt och tacksam över att ha fått förtroendet att ta hand om denna kropp ett par timmar och hjälpa den och kvinnan att slappna av och komma till ro.

Jag hade redan från början sagt att jag kommer hem till paret i fråga. Det är inte tal om att dra ut en nyförlöst kvinna med ett litet  knyte utanför dörren i onödan. Speciellt inte en dag som denna i hällregn. Här var det lugnt och hon klev in i morgonrocken när hon väl vaknade och såg härligt rufsig, rödblommig och rosig ut.

Nu ska  jag åka förbi och lämna en liten flaska sesemolja som present för att det lilla knyttet också ska få massage varje dag.

 

Ett svar till “Kvinndomsprov”

  1. Birgitta skriver:

    😀😊❤️🍀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: