Jag gör skillnad…

Jag gör skillnad…. Vi, du och jag, som enskilda människor gör de största skillnaderna. Det är inte stora företag eller organisationer som gör skillnad. Det är du och jag. För det är vi som gör de stora företagen och de stora organisationerna också.

Jag vet varför Länsförsäkringar söker folk. Därför att min handläggare varken har tid att svara i  telefon eller på mejl.  Det är två månader sedan jag anmälde skada. I går stod jag i telefonkö i en timme innan jag kom fram till en person som ville prata med mig. Hon var dock en pärla och då hände det saker. Troligtvis är det så att min enskilda handläggare inte förmått ta tag i mitt ärende. Orsakerna kan vara många. Allt från fruktansvärd arbetsbelastning till privata eländen.  Men enligt annonsen nedan behövs det ju folk så det kan ju vara en förklaring… Tacksam för att bolaget i alla fall försöker göra något åt saken. Vi är fler som inte fått hjälp vet jag. Men även om det är ont om folk i bolaget så är det ändå så att det alltid är den enskilda människan som avgör vad som händer i livet. Hon som till slut svarade löste upp knuten som mitt ärende fastnat i. Och vips så stod det hantverkare utanför dörren morgonen efter.Hon gjorde skillnad. Min handläggare också. Fast på olika sätt. Det får mig än en gång att inse att du och jag alltid gör skillnad i andra människors liv. Det jag gör eller inte gör och på vilket sätt jag gör saker och ting påverkar andra människor så otroligt mycket mer än vad man tror. Jag har en (positiv) makt att göra skillnad i ditt liv. Och ditt och ditt… Jag behöver bara vara snäll, omtänksam, vänlig och hjälpsam. Så enkelt! Jag behöver helt enkelt bara bry mig om den som står framför mig just nu. Vara lite engagerad  i livet, typ!

IMG_1523

Så i morse stod två mycket trevliga män från Åke Tungel AB utanför min dörr. Det blev snittslad bana in i köket. Åke Tungel AB som förövrigt gjort skillnad i mitt liv genom att vara just det som jag behövde just då. De var omtänksamma, hjälpsamma och engagerade.

IMG_1522

Vi börjar med att inplantera en damsugare för att inte skräpa ner mer än nödvändigt. Den största damsugare jag sett. De tog av sig skorna och visade stor respekt och mycket hänsyn. Hantverkare kan vara av olika sorter.

IMG_1521

Fortsättning följer!

Ett svar till “Jag gör skillnad…”

  1. Birgitta åström skriver:

    Va glad man blir när någon bryr sej Äntligen hade någon tid med ditt ärende 😊👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: