Du behöver berätta för mig…

IMG_2021

Jag blir inte glad om jag får en biljett till en fotbollsmatch, en gul och blå tröja med en fotboll på, en biljett till ungdomsdisco, rabatt på läskeblask, kortkort kjol med volanger på… Eller en luden spindel när jag helst vill ha en hund…

Om du vill göra mig glad, lugn och trygg, behöver du fråga mig vad jag behöver. Du behöver prata med mig och undra hur jag tänker, känner och vad jag tycker. Du behöver lyssna med hela örat och gärna med bägge. Tills jag pratat färdigt. Då behöver du lyssna på tystnaden en stund. Du behöver andas in och sen andas ut. Kanske är det så att jag inte är klar med vad jag har att säga och behöver någon halv minut till för att tänka på om det var något mer jag behövde säga.

Du behöver helt enkelt vilja lära känna mig för att förstå mina behov och vad jag önskar för att bli lugn, trygg och glad. Och förstå att jag inte är samma människa idag som jag var för en månad sedan. Eller ett år sedan eller 20 år sedan. Jag är inte en statisk cementklump. Jag är en ständigt föränderlig process. Och det är INTE för att jag är Qvinna. Det är för att jag är en människa av kött och blod som ständigt påverkas av livet, av dig och av min omgivning generellt….

Det räcker inte med att du vill mig allt detta. Det är din kapacitet att handla i dess riktning  som räknas. Dvs om du ständigt vill mig väl men får mig att gråta varje dag så är det inte okey.

Frågorna vi så gärna glömmer att ställa varandra är enkla men svåra att minnas. Det gäller oss alla i alla  mellanmänskliga relationer.

Jag tränar varje dag på att bli bättre på att inte gissa vad du behöver utan att fråga dig:

-”Vad gör dig glad idag?”

-”Hur kan jag hjälpa dig att bli lugn, trygg och må bra, idag?”

Du får gärna hjälpa mig att minnas dessa frågor när jag glömmer att ställa dem…! Jag behöver din hjälp………………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: