Det regnar manna från himlen…

IMG_2091

Det går inte en dag utan att jag förvånat lyfter på ögonbrynen och konstaterar att det regnar manna från himlen. Mitt midsommarfiranden ställdes in dagarna innan midsommar och så dök det upp en Divina i stället. Förra veckan var en saknadens vecka. Då möblerade vi om på djurgraven och lite sorg dök fram mellan ögonen.  Några dagar senare dök ovanstående upp. Mamma Maud är på hälsohem och Kisse behövde semester.

Kisse är ett fantastiskt stycke katt. Blandras och otroligt vacker. Kisse kom till Mamma Maud genom sönernas försorg. Oklart, i min värld hur. Hur som helst så är det också oklart var Kisse bodde innan. Så Kisse hade inget namn när Kisse kom till Mamma Maud. Därav Kisse! Men vad som inte är oklart är att Kisse aldrig varit utomhus innan han kom till mitt lilla hus i Vaxholm.

Vi har en väldigt trevlig samvaro. Jag studerar hur en Kisse beter sig i en totalt främmande miljö. I början låg han under täcket i sovrumssängen. Medans alla letade i trädgården för vi var faktiskt helt övertygade om att Kisse rymt. Det var festligt kalas hemma och alla dörrar i huset var öppna. Vi var ju helt övertygade om att han var för feg för att rymma. Och rymde gjorde han inte heller. Han var ju under täcket i sängen. Troligtvis rätt bekymrad över tillvarons obeständighet. Men när stormen efter festligheten lagt sig och det blev lugnt hemma så tog nyfikenheten över i Kisses hjärna. Han gick fram till luften i dörröppningen. Tog några steg ut och landade på altangolvet. Sedan insåg vi att en ny värld låg framför Kisses fötter. Mycket, mycket sakta, nosade han runt. Kollade möbler, luktade, sniffade och sprang tillbaka in i huset för att efter en stund kika ut igen för en ny omgång i friheten. Så har det pågått. I går när jag kom hem från jobbet öppnade jag dörren och vi studerade livet. Solen, gräset, gruset, blommorna, cyklarna, trädgårdsmöblerna, buskarna. Allt luktades på. Och mellan varven snabb reträtt in i vardagsrummet för vila och återhämtning. Kisse är inte alls feg och rädd. Kisse visar sig bara vara klok och nyfiken och liiiite riskanalyserande. Framåt kvällen stängde vi dörren och gick och sov.

Jag med öppet fönster, som vanligt. Vi hade ju sagt att Kisse inte hoppar över Gunnebostaketet, ju… Då inte heller upp och ut genom ett fönster.  Men jovisst. I morse var huset tomt på just Kisse. Letade ett tag innan jag fattade att det var just fönstret som var boven. Och mycket riktigt, ute på gräset satt Kisse. Fast nu gick det fort. Kisse var tämligen utsvulten. In och till matskålen. Bra tänkte husägaren. Då får han vara instängd i säkerhet till i kväll. Men oj så jag bedrog mig. I går kväll hade jag, en gång, visat kattluckan. Kisse är inte dum. Så fort maten var avklarad gick han helt enkelt ut genom nämnda kattlucka. Som om han inte gjort annat i sitt liv.

Kisse upptäcker världen. Kisse tror nog att det regnar manna från himlen, han också.

Livet är rätt mysigt och jag ler med hela ansiktet, idag också….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: