En vanlig dag på jobbet…

IMG_8870

…som en fin gammal vän till mig säger på FB ibland. Fast han brukar lägga med en solnedgång, ett sjökort eller liknande attiraljer också. Här lägger jag med en liten bild på vad vi kan göra på banken, en helt vanlig dag på jobbet. Vi är duktiga på att ta tillvara varandras unika kunskaper. Det är mycket duktigt folk här. En del kan massor av banksaker. Andra gör inte så mycket väsen av sig. Somliga andra lockar till en del andra typer av skratt. Själv brukar jag vilja ha mina manliga kollegor under mina fötter. Liggandes… Så jag vet var jag har dem. De brukar stöna och låta en del. Knaka och frusta så att säga. Men de kommer tillbaka.

-”Snälla Susann, kan du inte gå lite på mig en stund.”

Den du, det är det inte många qvinnor som får höra. Speciellt inte i en mansdominerad finansbransch. Fast den är inte det längre. Vi är en flock qvinns som inträtt i sfären. Efter 1921 då vi fick rösträtt har vi varit lite på frammarsch. Vi har tagit för oss helt enkelt. Numera så både syns och märks vi. Det gillar jag.  Själv blandar jag mig gärna med både män och qvinnor. Tycker livet är härligt trivsamt när vi kan ge av varandras egenskaper. Det är absolut inte så att jag är feminist. Jag tycker helt enkelt bara att vi borde vara snälla, öppna och omtänksamma mot alla. Att vi borde behandla varandra och oss själva med vederbörlig respek och ödmjukhet.  Ordet feminist känns så uteslutande. Jag känner mer att vi hör ihop fast vi är typ olika.

Jag undrar ibland hur vi ska kunna bibehålla den nivån vi kommit till i Sverige när det gäller oss Qvinnor och Män… Den värld som ligger på andra sidan våra gränser är ibland inte lika långt kommen.

Eller kanske till och med fortsätta vårt arbete med att alltid sträva efter att hjälpa våra respektive.

-”Tar du dammsugaren, så tar jag…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: