Familjen firar

IMG_2256

Vi skålar i Champagne. Vi firar tillsammans.

Dottern och hennes ”Grekiske Gud” flyttar in i hus. Minns första gången jag gjorde det. Oj, vad märkligt det känns  att vara med och flytta in kartonger i ett hus som ens lilla barn flyttar in i.  Bilderna far förbi i mitt huvud. Små barn som leker i skogen. Leriga och oftast, nästan alltid, glada och fulla av upptåg. Bävernylon. En i rosa och en ljusblå. Såklart… Och små gummistövlar. Jag tror att mina barn föddes i bävernylon. Ofta smutsiga. Alldeles oavsett det var fina kläder eller mysdress. Minns att jag tyckte att inga kläder fick vara i vägen för roliga saker.  Det fanns ju tvättmaskin. Ändå  så blev det två vuxna som klarade av, alldeles ypperligt faktiskt, att ha rena kläder på sig hela dagen. Det är bara jag som fortfarande inte lärt mig det…

Jag är en väldigt lyckligt lottad mamma. Både sonens och dotterns val av partner gör mig djupt lycklig. Deras val av människor att vara tillsammans med känns lätt och fritt och härligt för en gammal mor. Tacksamt niger jag inför det stora som händer i livet just nu.

Och det är inte bara det. Båda har underbara föräldrar. Både ”svärsonen” och ”svärdottern” har föräldrar jag mer än gärna umgås med.

Just nu, just idag, är lyckan total! Jag håller andan….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: