Jag är relativt söt och ibland mycket korkad

img_0167

Varför gör jag så här???  Två dagar innan snökaoset hämtade jag en låååång kabel i uthuset och lade den så fint på gruset vid parkeringen för att kunna använda motorvärmaren och kupevärmaren nu i kalltider. Det är så skönt att sätta sig i en varm bil och slippa skotta fram den i händelse av is och snö. Tyckte jag var så duktig.  Rullade upp överflödig sladd och hängde upp stå ordentligt. En bra och dyr kabel.

Sen går det två dagar och snökaoset kommer. Inga problem kände jag. Har ju en galet potent snöslunga. Så om man nu är så korkad och lite söt i profil. liksom jag, så kör man ut den ur sitt näste och gör vackra fina gångar i snön i trädgården. Rasande roligt. Det blir så fint med stråk av gångar i den vackra vita snön. Till uthuset och till lilla grå huset. Sen fortsätter man igenom grinden nerför trappan och ut på gruset där parkeringen är. Ställer snöslungan på tomgång, går och hämtar bilnycklarna, passerar sladden till motorvärmaren som så fint hänger på sin plats vid bilen, går till bilen, flyttar den till en plats där den inte är i vägen när jag ska skotta och går till snöslungan igen.

Sen lägger jag i fortaste växeln i slungan och kör rakt över sladden. Får motstånd och backar och kör över sladden igen. Fullständigt övertygad om att det inte finns några problem i detta förfarande. För jag har glömt att jag två dagar innan lagt kabelhelvetet på gruset till bilens uppställningsplast tillika parkering och hängt upp överflödig sladd på hängaren på muren. Och att det mest naturliga i världen är att kabeln nu ligger under snön precis där snöslungan nu precis protesterat. Och att det är mycket naturligt att samma kabel nu snurrat runt i snöslungan tusen varv och gjort slungan ledsen och funktionsoduglig.

Sen fattar jag…

Medelst avbitartång och sidovält snöslunga ligger jag i snön och klipper kabel på 8 ställen för att lösa detta spektakel till ”olycka”. Vet du hur jobbigt det är att kapa tjock gummikabel med liten slö tång? Utan vantar i snöstorm? I bitande kyla? Hungrig, trött och kissnödig…

Men en halvtimme senare är problemet löst och borta. Slungan slungar snö igen och jag är mäkta stolt över att jag löst saken alldeles själv! Tungt, svettigt och jobbigt men själv…

Nöjd!

2 svar till “Jag är relativt söt och ibland mycket korkad”

  1. Åke skriver:

    Jag har en synpunkt på första delen i rubriken. Den är grovt missvisande. Se rapport utgiven av PC-BE-Z7096, daterad 170206. Åke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: