Kärlek vid första ögonkastet….

Fråga mig om jag njöt… Var med vänner i Karlstad häromsistens. Och besökte Lars Lerin´s konsthall. Ojsan, vilken konstnär. Så mycket fint han gör. Den här gick rakt in i hjärtat på mig. Stod länge och bara betraktade. Lite skimmer och lite dimma. Lite genomskinligt och lite skört. Lite inne och lite ute. Lite av varje och lite ofullständigt. Lite kallt och lite ljust. Liksom livet. Övergångar från ett till ett annat.

Resan upp till Karlstad startade några stunder efter strax efter klockan tre fredagen den 14 april. Samtal i mobilen från sonen som frågade hur det var. Terrordåd på Drottninggatan. Lastbil i vansinnesfärd över människor rakt in på Åhlens. Sverige stannar. Stockholm stängs av och rensas på människor. Lamslaget. Polis, ambulans och brandkår gör oss svenskar stolta.

Säkerställer att mina nära och kära mår bra. Undrar över alla som drabbats och lider. Ännu ett terrordåd bland alla andra terrordåd men nu mycket, mycket nära.

Tavlans genomskinlighet av ljus som flödar från något till något annat griper tag i min omedelbara upplevelse av nuet och vår skörhet.

Än en gång, än en dag, har jag sluppit förlora någon jag älskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: