Det här handlar om att övervinna sin rädsla

Lyssna gärna men läs först:

 

Låten är enkel, texten är lätt och ackorden är det inga  utmärkelser med heller. Men stort är det för mig. Det är min första inspelning tillsammans med någon annan.  Jag spelar och sjunger och så sjunger en annan människa tillsammans med mig.  Ojoj, säger jag bara. Det hade jag aldrig förväntat mig när jag tog mina första lektioner i sång och gitarr för några korta år sedan.  Det är inte så att det ska börjas i tid för att bli något bra. Det kan börjas när som helst och skapa enorm glädje. Och till slut är det väl det det handlar om. Dansa med din partner, måla med din älskade, sjung med dina vänner, cykla med de du gillar,  lek med dem du delar något med. Läs en bok. Googla på vedspisar. Sitt i soffan tillsammans med en livskamrat, drick te och känn tacksam glädje över att det är, som det är…  Det finns en tid för arbete om dagarna oavsett om det är lönerelaterat sådant eller om det är att ta hand om hus och hem. Men det finns en tid för lek och glädje också. Det är vi i Sverige fortfarande begåvade med att ha.

Ligger det sedan i detta också ett härligt steg i ens egen utveckling  så blir det ännu bättre. Den röst vi har speglar det vi är, vad det nu är.. Men jag upplever att jag inte har haft tillgång till hela min röst. Sången har aldrig varit något för mig, förut. Nu är den det och musiken och gitarren finns i min dagliga glädjerutin. Nu är nästa steg här. Det är att inte skämmas och tycka det låter hemskt. För vem ska bedöma det? Jag letar efter min alldeles egna röst just nu. Hur den låter, hur den ser ut, vilken färg och form  den har när den ger sitt rätta jag tillkänna… Och mina fingrar tränar på att hitta strängarna som jag vill hitta dem.  Långsamt kanske ett uttryck kan komma till tals, komma fram, som kommer inifrån Susann. Skriva har jag gjort så länge jag kan minnas. I dagar efter just nu kommer sången, eget skrivet,  gitarr att få ta plats.  Och det stora och det hemska. Det att stå för det man gör trots sin rädsla att bli utdömd. Nu har jag turen att ha ett i vanliga fall rätt stort självförtroende. Är också rätt bekväm med mitt självvärde. Men på detta område brister det. Så nu, min vän, ska det komma inlägg i detta ärende på min kära lilla blogg…

För det kommer fler inspelningar. För jag gillar det här. Gillar också mina stunder med den här bloggen. Gillar egentligen himla mycket här i livet. För att inte tala om alla underbara människor som finns i min närhet.

Tack för att ni finns i mitt liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: