Jag ändrar mig! Igen!

Har varit en sorts person ett tag. Nu är jag en annan sort. För människan är ju en ständigt föränderlig process.

 

Förra veckans vattenstopp fick mig att tänka till. Nu har jag varit med om både utebliven el och uteblivet vatten. Mitt i ett uteblivet något som man är extremt van vid så ställs en  del frågor inuti mig som människa. Jag hetsar inte upp mig. Klarar mig utan både det ena och det andra här i livet. Har massor med saker som jag kan avvara. Både det jag har och det jag inte har och det jag velat ha eller det jag längtat till. Vad jag verkligen vill ha utkristalliserar sig tydligare och tydligare. Förutom fina och bra relationer där snällhet, empati och vänlighet står i fokus så känns det som om att det som är lägst ner på trappan behöver säkerställas. Mat, värme och vatten, och en liten bostad. Bostaden finns sen länge. Tillhör det segmentet i Sverige, i Världen, som har ett oerhört härligt boende.  Det är inte bara bra och praktiskt, jag älskar mitt hem också. Trivs så bra med att bo såå nära vattnet i världens bästa skärgård att jag kan nypa mig i armen ibland för att kolla att det verkligen fortfarande är sant. Vad gäller mat har jag lärt mig av tidigare relationer hur man köper fler av något än det man behöver så den kunskapen tar jag nu tillvara på. Matkällaren kan åter bli en plats där vattenflaskor och konserver kan få ta plats i. I fall det blir krig som mamma säger….

Då är det bara värmen kvar.  Vedspis! Det var en dag häromsistens, när sonen och hans underbara flickvän var på besök som det utvecklade sig en vedspis i huset. Vi möblerade om och bokade helt enkelt platsen för detta varande. Hur enkelt som helst, faktiskt. Så nu ska vi gå till verket. Två offerter med därtillhörande hembesök är avverkade. I morgon är det besök på försäljningsplats för att känna och klämma på en utsorterad historia med plattor på så man kan laga mat också. Två flugor på smällen helt enkelt. Både värme och mat och kaffekokning klaras av på ett bräde. Så nu börjar fas två i projekt ”klara sig i krig, kris eller naturkatastrof”! Se http://www.msb.se = myndigheten för samhällsskyd och beredskap. Under tiden detta fortskrider ska filtar, ficklampor, batterier inventeras. Samt inhandlande av batteriradio verkställas.

HAHA… Nu kan FI komma snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: