Om det inte fungerar på annat sätt kan man veva igång den..

 

Det här känns så himla bra. Lösningen på oron när det inte vill sig, inte fungerar, inte går att lösa på annat sätt. När man står där och tar sig för pannan och inte har en aning om vad man ska göra. När livet stannar och allt tystnar…

Om strömmen är borta, kriget kommit, orkanen slagit ner allt över två meter, eller någon mystisk organisation har tagit sig in i vitala rum och saboterat vårt samhälle. Eller när någon helt enkelt bara varit dum och man behöver prata med bästisen. Om det är då batteriet är slut och strömmen dragit sig tillbaka in väggen, det inte går att komma i kontakt med världen. Förutom allt annat som inte fungerar när strömmen dragit sig tillbaka till forsarna i norr eller var den nu kommer ifrån.

Då kan man, när mobilen är det enda som hjälper i situationen, och den är förfärligt död… använda denna lilla manick som jag just köpt på stan. Det är en radio, en mobilladdare, en ficklampa och en powerbank. Denna  lilla sak laddas med en sladd in i väggen. Innan strömmen gått till var den nu kom ifrån, förstås. Om sen batteripowerbanken tar slut, blir tom, blir utladdad när man använt den till sin mobil, lyssnat på P4´s katastrofradiokanal, eller bara lyst med ficklampsenheten i mörkret, så gör man bara sisåhär.

På sidan av själva manicken sitter en vev. En mekanisk sak som man kan röra på i cirkel. Man vevar helt enkelt. Man vever och vevar i typ 3 – 4 minuter å sen kan man ladda upp mobilen igen med sladd in i manicken. Och då fungerar radion och ficklampan också igen.

Visst är det fantastiskt! En världslig manick som fungerar utan allt vi är så himla beroende av. En mekanisk makalös manick. Slut på oron, alltså.

Vill du sen lyssna till ett stycke jag spelat in är du välkommen att trycka på spela-knappen nedan. Det är min resa i att lära mig att spela efter noter. Stycket är kort och heter ”Stillhet”:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: