Ibland kan jag inte behärska mig…..

Tack och lov för att folk har möjlighet att jobba hemifrån. Hade tagit sats från tårna och förväntat mig katastrof idag men jag var verkligen solo på vägarna. Igår hotade man med snökaos och hemskheter och i natt snöade det konstant.

I morse hade jag återigen möjligheten att sitta i soffan och äta frukost och spela lite gitarr innan det bar av till utomhus och vägar och vitt och snö. Mys till 100 % med andra ord. Jag kan inte med ord ge morgonstunden dess rätta ljusa vackra färg. Te, bricka med ätbart, levande ljus, gitarr och lite, just nu, Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå”. Just nu kan jag inte mer begära! Det är gott som det är…

Att sedan förvänta sig kaos och bli ”tagen på sängen” av dess frånvaro är ju jättekul. Hade startat med MacDonalds Hägernäs och kaffe med extra mycket kall mjölk för säkerhets skull (blev tidigt i livet lärd att just kaffe på Donken ska intas på detta sätt). Mina lyckostunder kan ibland innebära just detta kaffe i bilen. Det är en liten lyx jag kan unna mig, tycker jag bestämt. Kraven på livet är inte så stora längre, tack och lov. För jag har faktiskt kommit fram till att om kraven är stora så kommer lyckan inte att infinna sig. Det är bättre med små krav och större chans till infriande…. Bra va!

Som att bli påkörd av en lastbil med släp från Baltikum. Rakt in i vänster sida. Det vill säga där jag sitter när jag kör, och förvänta sig att bli platt som en pannkaka med riven morot i (jag försökte lura i barnen grönsaker när de var små och då var ett tricks, som förövrigt inte var så poppis och definitivt inte så lyckat, att gömma grönsaker i maten) och sen inse att han bara drog ett streck på utsidan av min kära lilla Toyota. Det är lycka det…

Att sen inse att föraren inte fattade vare sig svenska eller engelska och se framför sig att detta inte skulle gå att lösa med mindre än att jag pyntade själv till att älska sitt försäkringsbolag som hjälper så fint, det är stort. Jag löste det hela med att fota föraren, hans körkort, alla hans papper i lastbilen samt hela lastbilen och för säkerhets skull även släpet med tillhörande registreringsskylt.

Livet är fint och varför inte avsluta kvällen med en påse ovanstående. En favorit sedan barnsben……….. Det eller/och fudge

och/eller 

………!

2 svar till “Ibland kan jag inte behärska mig…..”

  1. Birgitta åström skriver:

    Va gott De är dig väl unt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: