Det är nu det händer…

52B242AE-A200-4810-9A62-9626E9567B66.jpegSom jag väntat… Min bok, mitt fårskinn, mitt te, min solstol. Det sjunger i luften och jag har varit på Plantagen och köpt påskliljor. Sitter i värmen och lyssnar på våren. Näns inte störa stunden. Första seglingen bokad, fönstertvätt framtaget, biltvätt planerad, sommardäckbyte under kontroll, utomhustvättlina åtgärdad. Sängflytt uppe på agendan till sommarplatsen. Utemöblerna avklädda och verandor sopade. Lusten kliar i fingrarna. Glädjen och piggheten och livet återvänder.

Det har varit en tung vinter men myntet har två sidor. Det finns en ut- och en insida. En sol och en måne, ett mörker och ett ljus. Det är svårt att vara ledsen för att man är ledsen om man inte vet hur det är att vara glad.

Året som gått har innehållit en del påfrestningar. Men utan dem skulle det inte känns så bra nu. Saker börjar falla på plats, ansiktet får en varmare ton och livets färg är inte längre så likblek. Några flyttar är på plats, andra väntar. Uppbrått leker tafatt med stabilitet. Sömn kommer och sömn går. Har lärt mig spela den tvåstämmiga läxan på gitarren fast jag varit helt övertygad om att jag varit obildbar näst intill korkad.

Yin och yang… tack och lov. Vår utan vinter är utan tvekan mycket tristare….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: