Kan inte låta bli….

Den här bilden från dotterns balkong är så bedårande söt att titta på så  att jag nästan dånar. Färgerna, formerna, djupet, ljuset… Dockskåpssöt. Vyn drar igång min fantasi. Jag skulle vilja sitta där på en stol och skriva söta rara berättelser om gulliga små varelser som gör livet fint för människan. Och spela en trudelutt på gitarren och sjunga vackra små visor för dig. Dricka ett glas lemonad med mynta i och äta rara nybakade kakor med sylt på. Det är troligtvis ett parasoll i vit spets placerat som skuggar en aningen också. Ett vackert sånt där man ser på Monet-tavlor. Åhåjaja, vad gjorde man utan fantasin. När det drar igång där inne i huvudet finns det inga spärrar. På natten är det inga problem att hålla huvudet igång när man egentligen borde sova. Både ris och ros håller en vaken ibland. Men snurreruntet i vaket tillstånd på dagtid i strålande solsken är än större. Och dyker det upp sådana här inspirationskällor kastar fantasins eka loss  från förtöjningarna och glider ut på öppet hav. Jag följer bara med och ser vart vindarna blåser och njuter av tillståndet. Det är som glittret i vattnet under solen och den ljumma vinden på våren det där som springer runt där uppe under hjässan.  Inuti håret liksom. Som barfotaben lätt gyllenbruna av den första skimrande stunden på våren.

Lycklig stund i sprakande inspiration. Det är inte konstigt att kvarteren där hon bor kallas ”Lilla Paris”…

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: