Grymt mys på Resarö – nära havet bor man bra

 

(Foto Josefine Gunnarsson)

Vi har haft familje-häng och myst och pysslat och njutit av våra kreativa sidor och den oerhörda förmånen att få ha en familj med många stora hjärtan. Solen sken och försommaren stänkte sitt vackra glitter över oss alla och det serverades mat och hallon och glass och grädde i massor. Tänk vad livet kan vara njutbart ibland. Trots små stänk av sorger och bedrövelser i hjärtan så finns det alltid plats för ljuset och värmen om man bara tittar upp och möter de söta  lilla stunderna. Det växer i jorden och basilikan och pelargonerna får sina jordar luckrade och påfyllda med gödsel från kossorna på ängarna.

En del av familjen ska ut i världen och pröva sina vingar. Ett tag borta från nära till kramar. Många känslor på en och samma gång snurrar runt och gör en liten mamma lite skör ibland. Så mycket glädje över äventyret som kommer och så mycket längtan som kommer att knacka på dörren. Oro över käras välmående och lycka finns alltid med i kastrullen med ingredienser så bortavaro kryddar bara lite till.  Men överlag så får vi allt gödsla med insikten att vi har det väldigt väldigt bra här i livet. I vår lilla stund på jorden…

Tillsammans är vi starka trots avstånd och flygtimmar och köer på vägarna. Ett samtal bort vet vi att vi finns och det skapar en ocean av trygghet att färga de saknande stunderna med.

Natten var ljum och filtarna om kropparna mjuka och många. Långsamma och nära samtal med varandra innan sömnen. Len liten rörelse av luft skapar rinningar längst med ljusen med droppar av stearin. Vackert. På avstånd hörs båtarnas signaler över vattnet. Ännu inga myggor och men bara bruna ben efter en strålande maj.

Tack!

(Foto Josefine Gunnarsson)

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: