Rädda pojkar får inte kyssa vackra flickor…

Rädda pojkar skadar både andra och inte minst sig själva och får inte kyssa vackra flickor…

Två koppar te, fyra sockor och mys

Redo för sämre tider. Eller kallare i alla fall. Kaminen är installerad och det är lyckligt hemmavid. Vi ser in i brasan, förväntansfulla och med sockor på. Inte för att det behövs för det är 27 grader varmt ute och strålande sol, utan  mer för att inviga och ha bilden i huvudet fram till vinterns rusk- och råväder. Det har saknats en kamin i huset så länge. Nu är den här och sotaren har slutbesiktigat och elden lyser med sin närvaro. Vi dricker vårt varma te och känner sockornas mysfaktor runt fötterna. Det är hiskeligt varmt men vad gör man inte för första brasans skull. Solen lyser ute och rabatten växer och himlen är blå och fåglarna kvittrar.  Jaja, det hade kanske varit bättre att inviga till hösten men jag är en människa av karaktären varför vänta när man kan göra nu… Det finns så många människor i världen som väntar. På livet, på pengar, på vänner, på bussar, på tillfällen som inte kommer, på jobbet som ska göra dem lyckliga, på ett förlåt, på gud vet allt. Det går helt enkelt inte, i min lilla värld. Det duger inte att vänta för livet är just nu. Oerhört vackert och oändligt skört och viktigt och stort. Det ska levas med de medel vi har och hanteras så att man kan se sig själv i spegeln varje kväll. Rakryggad och med hedern i behåll!

Så brasan tändes för livet, för oss, för att fira det som är nu och som ska bäras med tillförsikt, för att sedan bli vår framtid.  Varje ögonblick, varje just nu, gör den framtid som kommer sen. Hur lång eller kort den än är. Varje dag som levs med modet att göra det fullt ut, leva alltså, gör oss starka och sunda inombords…. (vi slipper bli räliga grodor i nästa liv…)

Även om det bara betyder att göra något nu, istället för sen, som man borde…

…  Så, goa du, ta ut snusen, släng cigaretten, borsta tänderna och pussas!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: