Alla gamla sanningar är slut…

2C567583-6B14-44C7-B17B-E9B989741366.jpegKan man vattna salladen när solen skiner?

Alla gamla sanningar är slut!

Förr var allt lättare. Då, i min ungdom, var allt rätt eller fel. Jag, vi alla unga som unga alltid gör, stod på barrikaden. Kanske inte alltid politiskt, vilket jag inte gjorde, men i sak. Och då i alla saker. Du hade helt enkelt fel och jag hade rätt. Så var det!

Nu är alla gamla sanningar slut. Du sitter på ena sidan av månen och jag på andra sidan. Och, åtminstone jag, inser att det är samma gamla måne på båda sidorna. Inte ens när vi ska beskriva verkligheten, SOM DEN ÄR, är det din eller min sida som är rätt eller fel, svart eller vit. Det kanske är så att det är vår, min, upplevelse av vad som hänt som är rätt för mig. Mitt sätt att se på saken, mina minnesbilder, blir i relation till hur jag så att säga har suttit i förhållande till månen. Och dig. Satt jag på den ljusa eller på den mörka sidan, när du var på den andra sidan,  utan att lägga värde i färgen, bara i förhållande till vilken sida jag satt på i relation till var du satt. Då blir allt prat om vems skulden var, vem som hade rätt eller fel, helt ointressant.

Intressanta människor blir helt plötsligt, de människor som har den där underbara förmågan att ställa frågan, med stort intresse för sin omvärld,

-”Hur såg, ser, upplevde du på saken? Hur tänkte, kände du?” Som reser sig från stolen, vidgar sina vyer, och kanske till och med kliver runt månen och kollar den andra sidan.

Jag blev då, som jag blir varje dag, då jag halkar runt i de omedvetnas mörka landskap och ständigt tränar på att nå den där förbannade upplysningen som verkar vara så långt borta (förlåt Buddha men stigen är himla snårig😰☺️), upplyst om att min gamla sanning, som absolut är sann för andra, inte alls är sann. Den där om att man inte kan vattna sin sallad när solen skiner. Så har jag alltid trott mig veta. Men för dig är det, med sakliga och vettiga argument, absolut inte fel att vattna det som ska växa och frodas när som helts på dagen.

Påminner mig om den gamla sanningen att du behöver vattna allt du vill ska växa………..! Hela tiden, faktiskt💕

 

…. sen har undertecknad en utvecklingsfas kvar i livet. Tack ock lov. Skulle behöva, till exempel, lyssna på människorna  i burkornas land lite mer för att jag ska kunna förstå det.

Visst är det tur att vi, läs jag, inte är fulländade😘👍😉, eftersom vi, läs jag, är så snygga i profil😂👍. Från ena hållet😉!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: