Nu är jag redo så kom och mys!

Kylan kan komma. Kaminen är installerad, besiktigad och veden är staplad. Kommer att sitta framför brasan med en kopp te, i mina raggsockor och spela gitarr och njuta hela vintern. Det kallas för mys och är bland det skönaste som finns i livet. Njutet är underskattat och jag tycker att det dyrbaraste som finns är mys. Pet i örat och stå på dina fötter och kramas och peta in huvudet under en arm. Låter inte det härligt så säg.

Har börjat tillverka mina egna tändpinnar också. En morakniv och en  kortsågad bräda och sen fixar hon stickor till att bygga upp en tändbrasehög till kaminen.

Sommarn har varit lång och fylld av alldeles för varmt väder, hälsporre och Borelia. Ständigt pågående projekt och lustfyllda bad. Nu är det tid för eftertanke, klar luft och vackra löv i eldens alla färger. Hösten är en favorit. Liksom våren. Och vintern. Och sommarn. Men värmen ska gå att reglera. Jag vill kunna ta på mig kläder när jag fryser. Vill kunna tända min eld och värma mina kalla fötter. Värmen kommer man inte undan. Den går inte att påverka. Man kan inte fly från hettan. Den breder ut sig och tar plats.

Liksom livet. Det tar plats helt enkelt. Går inte så ofta att påverka hur gärna man  än vill. Det är en ingrediens att förhålla sig till. För sig själv grymta, ”bra bra”…..  Det var som det var, det är som det är, och det blir som det blir … Från Hundraåringen. Tack Jonas Jonasson som förresten kommer ut med efterföljaren Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket,  snart. Som vi självklart ska läsa i stolen framför brasan…

Det blir mindre och mindre viktigt att försöka styra och påverka och planera. Det blir aldrig som man tänkt sig i alla fall. Det blir som det blir, helt enkelt. Man kan möjligen kasta in en pinne i brasan ibland för att se vad som händer….. 🙂

(Fotograf okänd)

 

2 svar till “Nu är jag redo så kom och mys!”

  1. Birgitta åström skriver:

    Jaa det blir nog mycket mys i vinter 😍🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: