Ja, vi kan ha detta kvar…

…. Om vi förstår hur sårbar och ömtålig vår värld är. Hur skör och vacker vår tillvaro breder ut sig framför oss.

Har just läst Malena Ernmans biologi, om henne och hennes familj. Om Greta! Greta med hela världen. Känner en enorm stolthet över att vara hennes landsmaninna. Vilket konstigt ord förresten. Hur har det blivit till… Så ung och så stark och ändå så oerhört sårbar. På ett vidunderligt känslomässigt sätt får hon mig stärkt i min tro på den styrka mänskligheten bär på. Alldeles oavsett om vi bara för 45.000 år sedan antingen slog ihjäl eller bildade familj med Neanderthalarna så har vi, Homo Sapiens, erövrat världen. Troligtvis så har vår förmåga till sociala strukturer och kommunikation varit en av de alldeles starkaste krafterna. Så har också de krafterna bidragit till förfall men troligtvis är de också de krafterna som idag, med sociala medier, kanske bidrar till en bättre och hållbarare värld.

Kanske kan dessa på nätet så snabbt förflyttade tungor i våra så kallade sociala medier också vara mänsklighetens räddning. Bland maktens boningar runt om i världen har Greta blivit hörd, blivit lyssnad på.

Visst är det gruvligt imponerande och grymt inspirerande….

Har dag för dag, höjt min medvetandegrad. Behöver jag plastfolie, vad gör jag av den i så fall. Om jag behöver bil, vad väljer jag då för sort. Ska jag äta kött, vilket kött ska jag då äta. Vill jag dricka vin, vem har då producerat flaskan. Jag säger inte att jag gör rätt val hela tiden men det jag alldeles bestämt kan säga är att jag tänker på mina val i förhållande till mina älskade barns framtid….

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: