Sandhamns höjdpunkt

Sandhamns höjdpunkt ligger högt uppe på ett berg bredvid ett vattentorn. Utsikten är bedårande och öppnar upp oändligheten inom en. Så långt ögat kan nå och se är det vackert intill andlighetens gräns. Solen strålar och det är lagom varmt just idag. Här ligger Sandhamns Kapell, en vitstrålande byggnad i vackraste, renaste stil. I detta smycke till byggnad spelas det musik som öppnar alla sinnen i kroppen. Tonerna från instrumenten och sången sitter i direkt kontakt med hela kroppen och alla muskler i ansiktet vill bara le, ja nästan skratta högt av glädje. Ibland är det så bedårande högtidligt ljuvt och vackert att tårarna nästan kommer. Ibland ligger hänförenheten där, över en spelemans ekvilibristiska förmåga att få sitt instrument att leva i samklang med mitt innersta väsen. Ibland ljuder rösten ut över salighetens rum ( det är ju ett Kapell, Gubevars…) och ger rysningar av välbehag. Och jag som inte ens är religiös… Magin som uppstår när dessa fantastiska musiker gör helt orimligt härligt med sina instrument måste vara ett väsen likt det gudomliga… Och inte nog med det, de är rara, roliga och trevliga också!

Hur nära en helhet är det möjligt att komma…. Naturen är vidunderligt vacker, husen bedårande, vyn storslagen och musiken omsluter allt med sitt väsen.

Känslan i kroppen är leende och stor. Känslan gör att världen ligger framför ens fötter och bara väntar på att bli omfamnad.

Tack till alla i Svenska Lyxorkestern !

Sandhamn är verkligen så oändligt mycket mer än ”Bryggorna med stora båtar”… Det är en ö långt ut i den svenska ytterskärgården med en fascinerande historia, mycket speciell natur och många rara och vänliga människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: