Vi kan, vi vill, vi måste!

Lyssna på (tryck på namnet nedan) ett inspirerande vinterprat:

Johan Rockström

Kontemplerar i god julanda. Långa promenader, umgänge med nära och kära, vila och god mat. Tankar kommer och går i skön mix. En salig blandning mellan mitt vanliga jag som slutat planera längre än näsan räcker och en långtidshorisont över generationer. Lyssnat på vinterpratare som Johan Rockström, Anders Hansen och Fredrik Lindström. Har några kvar så klart men valde på känsla.

Slås av vad som händer i mig när jag i sakta promenadtakt lyssnar igenom dessa människors program. Känner en stigande optimism komma krypande genom min kropp. Det händer saker nu. Vi börjar ifrågasätta vår tillvaro på ett underbart hälsosamt sätt om du frågar mig. Fredrik pratar om individualismens religion, Anders om vad vi trott gett oss lycka och Johan om ett aldrig tidigare skådat tillfälle till gemenskap och samlat mål för mänskligheten.

Visst finns det en massa människor som fortfarande antingen sover eller är sömnigt nyvakna, men det finns en enorm mängd människor som klarvakna tittar ut och frågar sig, som jag gör, vad kan vi göra nu då? Vår jord kommer att kunna klara sig alldeles utmärkt utan oss men vi vill ju gärna bo kvar här, ju. Jag vill då det och absolut inte flytta till Mars även om jag förstår att en del äventyrslystna gärna skulle vilja det. Så, alltså, vad kan jag göra då? Fredrik talar om livets mening, död genom tiderna och sammanhang. Anders talar om hur vår hjärna fungerar och vad som händer när vi inte tar hand om vårt mentala landskap. Johan belyser vad som sker om vi struntar i vår omvärld. Jag tänker att Moder Jord och jag och mina nära och kära hör ihop. Tänker att vi har världens största möjlighet att skapa en framgångssaga och att vi, du och jag, behöver ta våra steg framåt tillsammans.

Jag vet inte vad jag kan göra för att bidra men jag vet vad jag kan försöka med. Och det är att i det lilla, lilla, som jag lever i, tänka efter och göra mitt bästa.

Till exempel fundera över vilket parti i min lilla stad som kan tänka sig att göra något vettigt av återvinningsstationen här i byn. Om jag var chef skulle jag välta omkull hela skiten och göra om och göra annat. Så skulle jag bygga ut den och sätta dit mer personal och så skulle jag ….

Men du kanske kan hjälpa mig att ta reda på vad jag mer kan göra?

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: