Omvälvande värld

Folkhälsomyndigheten höjer risken för spridning av Coronaviruset till ”mycket hög”. Äldre, svaga, barn med skörheter och multisjuka drabbas svårt när de blir sjuka. Unga och friska drabbas mindre men de, läs vi, kan smitta även om vi känner oss friska. Känner mig inte rädd för egen skull men tvättar händer och undviker onödiga tillställningar i möjligaste mån. Jag månar om att inte vara oförsiktig och därmed bidra till andras olycka. Av omtanke tvättar jag toalettstolen både innan och efter. Dels för att inte utsätta mig själv men såklart för att inte utsätta andra. Det finns en klar distinkt rågång mellan att ”bli hysterisk” och att förhålla sig alert och påläst. Det känns korkat att stoppa huvudet i sanden. Det känns omdömeslöst att springa och gömma sig.

Jag har nära som har barn som inte räknas som helt friska. Jag har föräldrar som är äldre. Jag har vänner som är så kallade multisjuka.

Såklart jag tvättar händerna och tänker mig för. På samma sätt som jag håller upp dörren för den som kommer bakom mig, försöker att inte avbryta någon innan den talat färdigt, bryr mig om att fråga hur du mår och inte bara talar om hur jag mår…..

Hoppas du gör detsamma….

Ljuset är på väg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: