så synd

Du som var så himla klok och förnuftig som bara åt lagom av chipsen, lämna ALDRIG det du och jag inte åt upp i brödlådan. För när jag sen ska ta min havreknäckemacka med smör och hushållsost på så ligger den där djädrans påsen kvar i lådan. Med chips i!!!

Och jag är tvungen att äta upp den. Först, och sen, ta min havreknäckemacka. För det kvillrar i luften av små söta chips som sjunger, komsi komsi och ät mig. För hur gott är det inte med svensk friterad potatis. Min vän Johan, som jag så mycket tycker om, har lärt mig mycket om öppna landskap, kor och mångfald i växtriket. Så numera köper jag inhemskt så mycket jag kan. Numera låter jag ofta till och med bli att köpa avocadon.

Inhemskt förresten, vad är det för himla ord???

Våra öppna landskap i Sverige är alldeles enastående bedårande. De kommer att slya igen om vi slutar ha djur gåendes där. Kanske kommer vi väldigt långt om vi bara dricker svensk mjölk och bara äter svenskt kött och låter bli allt utifrånkommande importerat. Och betalar vad det kostar och äter det mer sällan istället.

Det gäller dock inte människor. För jag är en av dem som är djupt tacksam över de utifrånkommande ”importerade” människorna som bor här och jobbar inom till exempel vår sjukvård. De finns de som menar att vår sjukvård skulle ha klappat igen om vi förlitat oss på våra ”SVENSKA” indivder. Vad nu svenska människor är….? Men svenska landskap har vi. Så länge inte ryssen eller någon annan kommer och lägger beslag på dem såklart.

Så, nu har jag köpt en alldeles ny fin påse av samma sorts svenska chips och lagt den i brödlådan tills du kommer igen. Den är oöppnad och det gör att jag inte hör de små söta chipsen när de sjunger komsi, komsi. Och därför behöver jag inte äta dem och kan ta min havreknäckemacka med smör och ost istället. Alldeles svenska såklart!

Och tacka alla dem inom sjukvården som inte är ”så kallade svenskar” och som är med och räddar oss nu när Covid breder ut sig i vårt samhälle.

Och du, som låter främlingsfientligt Sverigedemokratiskt i ditt tonfall. Vi ska straffa dem som begår brott. Eller i alla fall låsa in dem tills de slutar med såna dumheter. Vi ska inte straffa dem som inte begår brott. Alldeles oavsett varifrån deras hudfärg kommer.

Kan vi inte bara komma överens om det? Snälla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: