Går det att träna hund utan godis?

Lyra sysselsätter sig själv

Jag har haft lite olika typer av hundar i min familj. En glad rottis, en labbe som inte älskade barn, en schäfer som tjänstehund och en yorkshireterrier som vägde mindre än två kilo. Som ofta satsade på att strypa schäfern genom struptag hoppandes från låg höjd. Så har det varit hästar, katter och höns också.

Men det har varit en tid utan annat än katter nu och hundtarmen sög. Så efter moget övervägande blev det en jaktgolden. En 6 månaders omplacering. Blev så trots att jag bestämt mig för en liten valp. Men efter att ha träffat lilla Lyra hos uppfödaren som köpt tillbaka hunden från första hemmet där det inte riktigt hade fungerat var jag toksåld! Vilket psyke… wow säger jag bara. Och uppfödaren har gedigen erfarenhet och kurser att gå på men viktigast av allt, förutom Lyra då, så erbjöd uppfödaren alternativ till dagens träningsmetoder som jag inte landat i. Har inte känt mig bekväm med alla köttbullar och allt beröm och alla avledningar med godis. Men jag har inte heller haft något alternativ utan famlat. Ville ju inte heller tillbaka till de hårda tag som gällde förr i tiden.

Lyras uppfödare hade svar på mina funderingar. Och lång erfarenhet av det de gjorde.

Så jag klev vetgirigt och hungrigt in i deras värld med Lyra vid min sida. Och ett helt unikt sätt att ha hund och träna på. Och när jag sett deras hundar så är jag i grunden övertygad om att de är helt rätt ute.

En hund är ingen människa och ska inte heller förmänskligas. Även den snällaste kan bita små barn om inte människor tar ansvar. Det är bra om inkallningen fungerar även när köttbullarna är slut.

Så Lilla Lyra fick ett eget Instagramkonto. Min vision är att visa hur jag lär mig att träna hund utan godis med bara mitt ledarskap som hjälp!

Lyra_vaxholm

2 svar till “Går det att träna hund utan godis?”

  1. Emma skriver:

    Hej! Har kollat in Instagram men ser inga videos med träningstips o dylikt. Kommer du lägga upp det? Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
%d bloggare gillar detta: